Ordblind?

Derfor!

  • En lille skole men én stor familie.
  • Vi ved hvad det vil sige at være ordblind.
  • Bliv motiveret til uddannelse.
  • IT støtte.
  • Bliv respekteret.
  • Vilde aktiviteter..
  • ..lokalt og..
  • ..i udlandet!

Ordblind

Hvorfor vælge en ordblindefterskole?

Hvad er det at være ordblind? Er jeg dum fordi jeg ikke kan læse?

Ordblindhed også kaldet dysleksi betyder, at man oplever markante vanskeligheder ved at lære at læse og skrive. Det kan komme til udtryk gennem en vanskelighed ved at læse – omsætte bogstaver og bogstavfølger til lyde og sproglyde og at skrive – omsætte lyde til bogstaver og ord. (Carsten Elbro, 1992)

At være ordblind betyder ikke man er dum eller ikke kan se ordentligt. Det betyder heller ikke at man ikke kan opnå gode resultater i skolen. Det betyder dog, at man ofte må arbejde lidt hårdere end ens jævnaldrene med det faglige, da det ikke altid kommer lige nemt.

Det er dog afgørende, at man som ordblind får den rette støtte og hjælp til at afklare de vanskeligheder man har, og at man i den daglige undervisning ikke skal kæmpe med fordomme og manglende viden om ordblindhed.

Det er vigtigt at ordblinde tilegner sig viden om digitale hjælpemidler, der er med til at give ordblinde samme faglige muligheder og ytringsmuligheder som alle andre.

Hvorfor Sjørringvold Efterskole?

Kigger du på vores skole er det sandsynligt at du også kæmper med at læse og skrive som mange andre. At du er frustreret eller nervøs over selve ideen om at få en afgangsprøve eller gå i skole.

Vi har gennem 15 år specialiseret os i at undervise ordblinde. Derfor har vi her på skolen et helt særligt undervisningstilbud for dig, der skal bringe glæden og lysten tilbage.

Gennem alle årene har vi haft stor succes med at skabe en hverdag, hvor du kan finde ro i at starte på resten af dit liv. Vi ser hvert år mange unge få glimtet tilbage i øjnene og viljen til at turde træde den vej man drømmer om.

Se mere her om it-støtte på SE

Skal jeg være ordblind for at gå på ordblinde-efterskole?

Kravet for at blive optaget på Sjørringvold Efterskole er en ordblindetest eller en PPR.  Vi optager normaltbegavede unge med behov for ekstra støtte og hjælp i det faglige.  

Besøg os

Overvejer du efterskole?

Ofte har vi besøg af unge og deres forældre der overvejer efterskolen, og om det er et tilbud til dem.
Har du samme overvejelser, er du meget velkommen til at besøge skolen!

Mail: kontoret@thy-ordblind.dk
Tlf: 96 19 11 19

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!