Hvorfor vælge Sjørringvold Efterskole

Derfor!

  • Vi ved hvad det vil sige at være ordblind.
  • Vi har over 20 års erfaring i at håndtere ordblindhed.
  • For 8.-10. klasse
  • Vi har fokus på at hjælpe dig gennem afgangseksamen i 8, 9 og 10. klasse
  • Hjælp til at blive klar til den ungdomsuddannelse du vælger (HHX, STX, HTX, HF eller EUD)
  • Gode oplevelser og fedt fællesskab i Cold Hawaii.

Vi har gennem 20 år specialiseret os i at undervise ordblinde. Vi er et moderne ordblindetilbud med digitale hjælpemidler, digitale undervisningsportaler i alle fag og digitale eksamener. Alt er tilrettelagt for, at du som ordblind skal få den bedste skoleoplevelse.

Vi er en skole fyldt med sjove og søde voksne, der hver dag brænder for, at du skal lykkedes. Det kan være i et af vores linjefag (IDRÆTSCROSS, SURF, KUNST, CROSSFIT, MOUNTAINBIKE OG E-SPORT) valgfag, eftermiddagsaktiviteter eller noget helt andet, hvor du oplevet at finde et fællesskab med andre unge og voksne på skolen. Vi mener vi er Danmarks bedste ordblinde efterskole, men kom forbi og døm selv. Du er velkommen til at ringe til skolen og booke en rundvisning og samtale 🙂

Er du prøveklar til folkeskolens afgangseksamen?

Hvad er det at være ordblind?

Ordblindhed også kaldet dysleksi betyder, at man oplever markante vanskeligheder ved at lære at læse og skrive. Det kan komme til udtryk gennem en vanskelighed ved at læse – omsætte bogstaver og bogstavfølger til lyde og sproglyde og at skrive – omsætte lyde til bogstaver og ord. (Carsten Elbro, 1992)

At være ordblind betyder ikke man er dum eller ikke kan se ordentligt. Det betyder heller ikke at man ikke kan opnå gode resultater i skolen. Det betyder dog, at man ofte må arbejde lidt hårdere end ens jævnaldrene med det faglige, da det ikke altid kommer lige nemt.

Det er dog afgørende, at man som ordblind får den rette støtte og hjælp til at afklare de vanskeligheder man har, og at man i den daglige undervisning ikke skal kæmpe med fordomme og manglende viden om ordblindhed.

Det er vigtigt at ordblinde tilegner sig viden om digitale hjælpemidler, der er med til at give ordblinde samme faglige muligheder og ytringsmuligheder som alle andre.

Skal jeg være ordblind for at gå på ordblinde-efterskole?

Kravet for at blive optaget på Sjørringvold Efterskole er en ordblindetest. Vi optager normaltbegavede unge med behov for ekstra støtte og hjælp i det faglige.  

Besøg os

Overvejer du efterskole?

Ofte har vi besøg af unge og deres forældre der overvejer efterskolen, og om det er et tilbud til dem.
Har du samme overvejelser, er du meget velkommen til at besøge skolen!

Mail: kontoret@thy-ordblind.dk
Tlf: 96 19 11 19

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!