Om skolen

Velkommen til Sjørringvold Efterskole!

På Sjørringvold Efterskole har vi stor erfaring i at undervise ordblinde og unge med faglige udfordringer. Vi ved hvad der skal til for at du rykker dig fagligt.

Vi har plads til 64 elever fra 8.-10. klasse fordi vi godt kan lide at være en lille skole. Det giver os rammerne til at give alle elever den tryghed og tillid der er så afgørende for at nå sine mål.

Vi synes det er vigtigt, at forberede dig til livet efter skolen. Vi har derfor stort fokus på, at du kan tage alle dine afgangsprøver her på skolen, men også på, at du skal dannes som menneske med et positivt selvværd.

Skolen ligger midt i det naturskønne Thy med tog og bus lige til døren:-).

Vi har lang erfaring i at undervise ordblinde elever, ved hvad det vil sige at være ordblind og hvilke ting, du kan gå og tumle med.

Efterskole for unge med læse- og staveproblemer

På Sjørringvold Efterskole undervises du i dansk, matematik, engelsk, geografi, biologi, fysik, tysk, samfundsfag, historie og idræt. Det betyder, at du med en afgangsprøve fra Sjørringvold Efterskole har fuld adgang til den ungdomsuddannelse du måtte vælge efterfølgende.

Vi gør rigtig meget ud af, at du skal føle dig hjemme – både når du undervises, når du er sammen med andre elever, og når du er sammen med lærerne. Det er vores ønske, at alle skal mærke den gode tone og den gode stemning. Vi tænker på os alle som en stor familie, der skal have det godt sammen, og gennem kvalificeret undervisning skal du som elev mærke, hvordan du vokser gennem hele året.

IT & iPads

På Sjørringvold Efterskole mener vi, at en god IT-støtte er helt afgørende for din faglige udvikling. Læs mere her…

Vi tilbyder dig digitale hjælpeværktøjer og at blive superbruger af en iPad. Vi sørger for opsætning og installerer de apps du skal bruge i undervisningen.

Naturen

Vi bor midt i den store natur i Thy, og vi inddrager meget gerne naturen i vores undervisning – eksempelvis i vores linjefag Idrætscross

Dansk og matematik

Hos os starter en del allerede i 8. klasse, hvor der er alle muligheder for at forbedre dit niveau, så du kan tage en afgangsprøve i 9. klasse.

På Sjørringvold Efterskole får du ekstra timer, hjælp og støtte i dansk og matematik.

Engelsk/tysk

I engelsk bliver du undervist på mindre hold og her har du mulighed for at tage en fuld 9. eller 10. klasses afgangsprøve. For nogen er det engelske en stor udfordring, og vi har derfor også mulighed for begynderhold. Du har mulighed for at komme på sprogrejse med skolen til England eller USA.

Du har mulighed for at have tysk i både 8. og 9. klasse. Vi oplever en stigende interesse i tysk og arbejder derfor også på en sprogrejse til Tyskland i 8. klasse. Her skal vi besøge vores venskabsskole. Du kan tage afgangsprøve i mundtlig og skriftlig tysk i 9. klasse.

Linjefag

Om onsdagen har vi linjefagsdag her på Sjørringvold Efterskole. Her kan du vælge mellem fem linjer: se mere her

Valgfag

Om eftermiddagen har du mulighed for at vælge et valgfag. Herunder kan du se eksempler på noget af det skolen tilbyder:

 • Batik
 • E-sport
 • Svømning
 • Badminton
 • Foto
 • Fodbold
 • Yoga
 • Softgun
 • Kreativ
 • Sløjd
 • Kunst
 • Jagttegn
 • klatring

og meget mere…

Du får altid støtte og vejledning af dygtige lærere, så du får fuld fornøjelse af fagene.

Kosten

Hos os sørger vi for at du får en sund og alsidig kost, så du kan koncentrere dig om vigtige ting som kammaratskab og undervisning.
Vi tror på, du får det sjoveste ophold hos os, hvis du er fyldt med overskud og ikke går sukkerkold midt på dagen.

Læs lidt mere om vores kostpolitik – klik her

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!